NEVŞEHİR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ

NESAİD’la İş Dünyası : Akgül Emlak

27 Eylül 2022

NESİAD'ın yeni üyelerinden biri de hem gıda toptancılığı hem de emlak sektöründe faaliyet gösteren İş İnsanı Ali Zağlanmış.

 

Yaklaşık 60 yıldır gıda toptancılığı sektöründe bulunduklarını belirten İş İnsanı Ali Zağlanmış 7-8 yıldır emlak sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtiyor. Gıda sektörünün en önemli sorunlarından birinin zincir marketler olduğunu kaydeden Zağlanmış, emlak sektöründe ise belgesiz çalışanların sorun oluşturduğuna dikkat çekiyor. İş İnsanı Ali Zağlanmış, "Akgül Ticaret ve Akgül Emlak'ta aile şirketimizde iştigal ediyorum. Gıda toptancılığı işimiz dededen gelen bir meslek. 50 -60 yıldır yapıyoruz işi, Emlak sektörüne ise 7-8 sene oldu gireli. Gıda sektörünün en büyük sorunlarından biri bizim tabirimizle üç harfliler. Zincir marketler. Neden derseniz fabrikalar bize verdiği fiyatın daha altında bu üç harflilere veriyor. Bu da haksız bir rekabet doğuruyor. Böyle olunca da bizde onlara karşın dayanmaya çalışıyoruz. Daha az kar ile ayakta durmaya gayret ediyoruz. Akaryakıt ve eleman giderleri çok yüksek.

 

Emlak sektöründe ise en büyük sorunlarımızdan biri belgesiz iş yapanlar. Devlet bu belgesizlerin önüne geçmeye çalışsa da henüz başarabilmiş değil. Tapu da filan belge isteniyor ama yapan adam yapacağını yine bir şekilde yapıyor.

 

NESİAD'ın çalışmalarını çok faydalı buluyorum. Bizzat kendime çok olumlu yansımaları oldu üyeliğimin. Derneğimizin en önemli yararlarından biri çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösterenler var. Bir işimiz düştüğünde rahatlıkla çözebiliyoruz derneğimiz üyeleri sayesinde. NESİAD bence Nevşehir'de en iyi çalışan derneklerden biri bence. Derneğin hiç bir siyasi görüşü de yok. Özellikle bu yönü beni mutlu ediyor" ifadelerinde bulundu.

Diğer Haberler