NEVŞEHİR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ

NESAİD’la İş Dünyası : Hediyeler Dünyası

09 Eylül 2022

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyelerinden biri de Hediyeler Dünyası adı altında faaliyet gösteren İş İnsanı Cem Küsmez.

1981 Yılından bu yana aynı sektörde iştigal ettiklerini belirten İş İnsanı Cem Küsmez, bölgeye elit turistin az gelişinden dert yandı.

NESİAD’ın Ar-ge çalışmalarından ciddi manada yararlandıklarını da kaydeden İş İnsanı Cem Küsmez, “Nevşehir’de doğdum burada yaşıyorum. Hediyelik eşya imalat ve ihracatı yapıyoruz. Baba mesleği. 1981 yılından bu yana bu mesleği yapıyoruz. 10 yıldır da ağabeyim ve ben devraldık işi. Şu anda 50’den ülkeden 12 bin müşteriye hizmet veriyoruz. Ürünlerimiz arasında farklı desenlerde halılar, minder, çanta, çeşitli türlerde hediyelik eşyalar var. Son ekonomik dalgalanmalar turizmi de etkiledi. Ancak bize farklı kapılarda açtı. E ticaret sitemiz üzerinden biraz daha genişlettik portföyümüzü. Sektörümüzün sorunlarından biri elit turist bölgeye çok gelmiyor. Biraz daha gelir düzeyi düşük turist geliyor. Bir de kötü rekabet ortamı bizleri de etkiliyor.

NESİAD’ın çalışmalarını gayet olumlu buluyorum. Farklı perspektiflerden bakış açımızı yeniledi. Ar-ge de verilen seminerlerden fazlasıyla yararlandık. Derneğimizin çalışmalarını gayet olumlu buluyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler