NEVŞEHİR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ

NESİAD UR-GE Birinci Etap Toplantısı Başarıyla Tamamlandı

20 Eylül 2023

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD), Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan Uluslararası Rekabetçilik Geliştirme (UR-GE) projesinin ilk etap bitirme toplantısını Kapadokya Hill Otel’de 20 Eylül 2023 gerçekleştirdi.

 

Bu önemli adım, şehrin ilk ve tek UR-GE projesinin ilk aşamasının başarılı bir şekilde tamamlanmasını işaret ediyor. NESİAD Metal Kümelenmesi altında bulunan 8 üye şirketin katılımıyla başlatılan bu projenin birinci etabı, firmaların ihtiyaç analizi bölümünün başarıyla tamamlanmasıyla sonuçlandı. İkinci kısım olan Eğitim ve Danışmanlık etabına geçiş ise büyük bir heyecanla bekleniyor.

 

NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, bu önemli başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehrimizin ilk UR-GE projesini hayata geçirmekten büyük gurur duyuyoruz. 8 firmamızı bir araya getirerek, birlik ve beraberlik içerisinde neler başarılabileceğini göstermek amacıyla bu projeyi başlattık. Firmalarımızın ve şehrimizin gelişimi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

NESİAD UR-GE projesi, şehrin sanayi ve iş dünyasının uluslararası arenada daha rekabetçi olabilmesi için önemli bir adımı temsil ediyor. İlk etapta başarılı bir şekilde tamamlanan ihtiyaç analizi, şirketlerin uluslararası pazarlara açılma ve büyüme stratejilerini belirlemelerine yardımcı olacak. NESİAD üyeleri, projenin ikinci etabında eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile desteklenecek ve uluslararası ticarette daha başarılı olabilmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olacaklar.

Diğer Haberler