NEVŞEHİR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ

NESİAD ve NEVÜ Sanayi Üniversite İş Birliği Toplantısı Yaptı

05 Mart 2022

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Başkanı Mustafa Ertaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, NESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Daldiken, Yüksel Gizligider, Hamdi Dinler ve Fatih Altuntakan ile sanayi ve üniversite iş birliği görüşmek üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimi ile toplantı yaptı.

 

NEVÜ Rektörlük Kadıncık Ana Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Pomza Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Dinçer, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Durmaz, Kapadokya Teknopark Müdürü Dr. Bilgin Yazlık, Bölgesel Kalkınma Programından sorumlu İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Dr. Mustafa Ünsalan katıldılar.

 

Toplantıda, Üniversite-Sektör iş birliğinin güçlendirilmesi için ortak proje kültürünün geliştirilmesi, üniversite öğrencilerine staj imkanlarının sunulması, fabrikalara, üretim tesislerine ve hizmet işletmelerine düzenlenen teknik gezilerinin artırılması, sektörel bazlı insan kaynağı ihtiyacına yönelik çalışmaların yapılması, sektörün ihtiyacı olan eğitim ve sertifika programlarının düzenlenmesi konularında yapılacak iş birliği imkanları ele alınarak üniversite ile sektör arasında yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler üzerine görüşmelerde bulunuldu.

 

Başkanı ERTAŞ, Rektör Hocamız ve yönetimi ile bir araya gelerek bire bir istek ve taleplerin dinlemesi ve kendilerine destek vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Rektör Semih Aktekin ve NEVÜ yönetimine teşekkür etti.

 

Toplantı da konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, şehrin ve bölgenin başta turizm ve sanayisi olmak üzere, sahip olduğu tüm değerleriyle birlikte kalkınmasına büyük önem verdiklerini ve bu yönde de sektör temsilcileriyle ortak çalışmalar ve projeler yürütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Diğer Haberler